Content service en support

 Om het ZorgRotonde webportaal zo goed mogelijk af te stemmen op de dagelijkse dienstverlening van huisartsenpraktijken in het algemeen én maatwerk te leveren aan de afzonderlijke gebruikers is het van belang dat Elatro de praktijksituatie kent.
Indien een huisartsenpraktijk interesse heeft in het webportaal zal Elatro, bij voorkeur, een persoonlijk bezoek aan de praktijk brengen om elkaar beter te leren kennen en het portaal te demonstreren.

Content service

Bij afname van het webportaal biedt Elatro ondersteuning aan de praktijkmedewerkers bij:

  • het samenstellen van de algemene inhoud (in Nederlands en Engels)
  • het samenstellen van praktijk-specifieke inhoud (in Nederlands)
  • het inrichten (overeenkomstig de huisstijl van de praktijk)
  • de technische instellingen

Support

Bij oplevering van het webportaal geeft Elatro een uitleg aan de praktijkmedewerkers over de werking van de applicatie.

Indien er na oplevering vragen zijn, suggesties voor verbeteringen of ideeën voor toekomstige ontwikkelingen kan men contact opnemen met Elatro. Hiervoor is onder andere een klantenportaal beschikbaar.

Vanwege de veranderlijke dynamiek van de hedendaagse zorgverlening en de snelle ontwikkelingen op het gebied van de ICT worden, met enige regelmaat, aanpassingen aan het portaal verricht en functionaliteiten toegevoegd. Hierbij wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met ervaringen en suggesties van individuele gebruikers.

Veel van het beheer en de ontwikkelwerkzaamheden van het portaal en de ondersteuning aan praktijkmedewerkers worden door Elatro remote (vanaf afstand) uitgevoerd. Indien gewenst wordt dit afgewisseld met bezoek aan de praktijk.